Екипи на МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик, където

...
Екипи на МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик, където
Коментари Харесай

Пеевски изплува от акцията на МВР и ДАНС в община Пазарджик

Екипи на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и ДАНС влязоха в Община Пазарджик, където ревизират сигнал за финансови злоупотреби. Това удостовери кметът на града Тодор Попов. Пред публицисти той изрази мнение, че това, което се случва е цирк и че " всички в България сме от село, но на някои доста им проличава ".

По негови думи проверяващите органи са изискали от общината 10 документа, от които 90% били обществена информация. " За цялото това нещо наши посетители през днешния ден са 30 индивида с един фотограф. Ще си направим снимка за спомен най-после след инспекцията ", съобщи Попов. Сред изисканите документи са били копия на направено подаяние от компанията " Интръст " ЕООД, която е благосъстоятелност на претендента за народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. 

После кметът се впусна в политическа тирада:  " Ние общините да не сме някакви бандитски огранизации. Ние, популярност Богу, че сме такива, с цел да сме един остров на мира и непоклатимост, тъй като другояче страната ни щеше да отиде на кино. От една година страната ни е в свободно рухване ".

Попов е безапелационен, че няма да се уплаши от дейностите на Министерство на вътрешните работи. " Аз съм плашен, плашен, проверяван непрекъснато...Така че да им кажа на тези хора: За всяко обществено държание се дава най-после оценка и тази оценка следва хората да я дадат на 14 и 21 ноември ", предизвести той и добави: " те за половината и околните им няма да гласоподават ".

По мотив информацията, че в петък вечерта е бил спрян от служители на реда, на които е отказал да даде проба за алкохол, кметът описа: " Прибирайки се към у дома към 12 ч. получавам сигнал, спирам. Момчета, които аз не познавам, които не са от Пазарджик, които се държаха безпределно надменно... Искам да кажа на тези хора, които ги вършат тези селски схеми, че въпреки всичко аз съм правист, бил съм 5 година арбитър и 10 година юрист. Аз пребивавам във враждебна среда, откогато съм в локалното самоуправление. Не са ме обичали нито едните, нито другите...Ако си мислят, че ще се вържа на обикновените им полицейски схеми, надълбоко са се излъгали. Разбира се, че съм отказал да давам проби, тъй като им знам методите и схемите. Ако им бях дал проба, и като нагласят, че имаш 5 промила алкохол в кръвта и си цялостен с опиати, след това върви и се обяснявай. Щяха да ме заключат и да ме вършат за срам ".

В последна сметка Попов отхвърли да посочи на въпрос от публицист дали е дал кръвна проба, с цел да потвърди, че не е карал под влияние на алкохол и опиати. " Направил съм каквото би трябвало ", сбит бе той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР